ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ” Η ΑΜΕΡΙΚΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ Η ΡΩΣΙΚΗ GAZPROM – ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΕΣ
ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ “YES SIR”
-
Η σερβική βιομηχανία πετρελαίου-NIS συμπεριλήφθηκε στη λίστα κυρώσεων που
δημοσίευσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του
...
Αηδία! Ο κίνδυνος από τις οδοντόβουρτσες στο μπάνιο
Όλοι μας κρατάμε την οδοντόβουρτσά μας κάπου μέσα στο μπάνιο, συνήθως κοντά στο νιπτήρα που πλενόμαστε και βουρτσίζουμε τα δόντια μας.
Την χρησιμοποιούμε, την βάζουμε στην θέση της (πχ σε ένα ποτηράκι) και φεύγουμε. Την επόμενη φορά την παίρνουμε πάλι και βουρτσίζουμε κανονικά τα δόντια μας.
Αλλά μετά από το αποτέλεσμα της έρευνας που έκαναν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Quinnipiac, ίσως αλλάξετε το σημείο που αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας.
Και αυτό, γιατί οι ερευνητές ανέλυσαν τις οδοντόβουρτσες φοιτητών που χρησιμοποιούσαν κοινά μπάνια (ανά 9 ή και περισσότερα άτομα) και βρήκαν ότι στο 60% των περιπτώσεων οι οδοντόβουρτσές τους είχαν επάνω τους υπολείμματα από μικροσωματίδια από κόπρανα!
Αυτό μάλιστα επαληθεύτηκε για όλες τις οδοντόβουρτσες, ανεξάρτητα από το τρόπο φύλαξής τους μέσα στο μπάνιο (δηλαδή από το αν υπήρχε προστατευτικό καπάκι ή αν φυλάσσονταν σε κάποιο ντουλάπι κλπ).
Υπήρχε επίσης μία 80% πιθανότητα ότι τα σωματίδια από τα κόπρανα επάνω στις οδοντόβουρτσες προέρχονταν από άλλο άτομο και όχι από τον ιδιοκτήτη και χρήστη της οδοντόβουρτσας!
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας στη Νέα Ορλεάνη και αναμένεται να επιβεβαιωθούν μέσα από σχετική δημοσίευση σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση.
Η επικεφαλής της έρευνας, Lauren Aber, είπε ότι αν κάποιος μοιράζεται το μπάνιο και την τουαλέτα του με άλλα άτομα, τότε το γεγονός ότι η οδοντόβουρτσά του μπορεί να έχει υπολείμματα κοπράνων από ξένους, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο επειδή θα πρόκειται για βακτήρια που είναι μέρος άλλων οργανισμών και άρα είναι ξένα ως προς τον οργανισμό του χρήστη.
Επίσης, επισήμανε ότι το καπάκι στην οδοντόβουρτσα, όχι μόνο δεν περιορίζει τα βακτήρια να βρεθούν στις τρίχες της, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση, αφού δεν τους επιτρέπει να στεγνώσουν καλά και η εναπομείνασα υγρασία δημιουργεί ακόμα καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης των βακτηρίων.
Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά τα ακόλουθα για την σωστή χρήση και αποθήκευση της οδοντόβουρτσας:
-Μην μοιράζεστε οδοντόβουρτσες
-Ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσα με νερό βρύσης μετά τη χρήση και φυλάξτε τη σε όρθια θέση για να την αφήνετε να στεγνώσει στον αέρα
-Αν δύο και πάνω οδοντόβουρτσες είναι στην ίδια θήκη, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μακριά η μία από την άλλη για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση
-Μην χρησιμοποιείτε καλύμματα στην οδοντόβουρτσα
-Αντικαταστήστε τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον μία φορά κάθε τέσσερις μήνες
http://hellasforce.com/2015/10/15/%CE%B1%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CF%83/