Τραμπ: H επίσημη πολιτική των ΗΠΑ θα είναι ότι yπάρχουν μόνο δύο φύλα
-
Eρχονται σαρωτικές αλλαγές στις διεθνιστικές ΗΠΑ από τον Ιανουάριο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την επιθυμία του να σταματήσει το
«παραλήρη...
Η λίστα της ντροπής - Τα αρχαιολογικά μνημεία που έχουν καταστρέψει οι ισλαμιστές!!
To National Geographic παραθέτει λίστα με τους χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχουν καταστραφεί από τους τζιχαντιστές.
Παλμύρα: Άκμασε για αιώνες, στην έρημο ανατολικά της Δαμασκού, ως όαση και στάση για καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο ήταν μια πλούσια μητρόπολη, μέχρι την εξέγερση της βασίλισσας Ζηνοβίας. Τα ερείπιά της έχουν διατηρηθεί λόγω του κλίματος της ερήμου, και μέχρι πρόσφατα ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Συρίας. Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί οι ναοί του Μπααλσαμίν και του Μπάαλ, ενώ τον Αύγουστο εκτελέστηκε και ο αρχαιολόγος Καλέντ αλ Ασαάντ.
Μοναστήρι Μαρ Ελιάν: Το χριστιανικό μοναστήρι κατελήφθη τον Αύγουστο. Ήταν αφιερωμένο σε άγιο του 40ου αιώνα και αποτελούσε προορισμό προσκυνητών. Μπουλντόζες γκρέμισαν τα τείχη του.
Απάμεια: Πλούσια ρωμαϊκή εμπορική πόλη, έχει λεηλατηθεί βαρέως από την έναρξη του συριακού εμφυλίου, πριν την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.
Δούρα Ευρωπός: Ελληνική πόλη στον Ευφράτη, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, κάποτε ήταν ένα από τα πιο ανατολικά φυλάκια της Ρώμης, έχοντας επίσης την αρχαιότερη στον κόσμο χριστιανική εκκλησία. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι έχει λεηλατηθεί.
Μάρι: Άνθισε κατά την εποχή του Χαλκού, μεταξύ του 3000 και του 1600 π.Χ. Έχουν βρεθεί παλάτια, ναοί και αρχεία γραμμένα σε πήλινες πλάκες που ρίχνουν φως στην αυγή του πολιτισμού στην περιοχή. Δορυφορικές λήψεις υποδεικνύουν λεηλασία.
Χάτρα (Ιράκ): Χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ και ήταν πρωτεύουσα ανεξάρτητου βασιλείου κατά τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο συνδυασμός ελληνορωμαϊκής αρχιτεκτονικής και ανατολικών χαρακτηριστικών επιδεικνύουν τη σημασία της ως κέντρου εμπορίου στον Δρόμο του Μεταξιού. Χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές για αποθήκευση πυρομαχικών και εκπαίδευση, ενώ βίντεο έχουν δείξει χρήση όπλων και σφυριών εναντίον γλυπτών.
Νινευή: Η πρωτεύουσα της αρχαίας αυτοκρατορίας των Ασσυρίων έγινε στόχος του ISIS και κατελήφθη το 2014. Πολλά από τα γλυπτά της ήταν στο Μουσείο της Μοσούλης και καταστράφηκαν κατά τις λεηλασίες. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει βίντεο με καταστροφές αγαλμάτων (λαμασσού- μισοί άνθρωποι, μισά ζώα).
Μουσείο και βιβλιοθήκες της Μοσούλης: Εκτεταμένες λεηλασίες.
Νιμρούντ: Η πρώτη ασσυριακή πρωτεύουσα, ιδρύθηκε πριν από 3.200 χρόνια. Το ISIS φέρεται να έχει καταστρέψει τμήματα του αρχαιολογικού χώρου με μπουλντόζες.
Χορσαμπάντ: Άλλη μια αρχαία ασσυριακή πρωτεύουσα, λίγα μίλια από τη Μοσούλη. Το παλάτι της είχε χτιστεί μεταξύ του 717 και 706 π.Χ από τον βασιλιά Σαργών τον 2ο. Τα περισσότερα ευρήματα είχαν αφαιρεθεί κατά τις γαλλικές ανασκαφές του 19ου αιώνα και ομάδες του Oriental Institute του Σικάγο στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 και βρίσκονται τώρα στο Μουσείο της Βαγδάτη, στο Σικάγο και στο Λούβρο. Δεν είναι γνωστό τι έκτασης καταστροφές έχουν προκαλέσει οι τζιχαντιστές.
Μοναστήρι Μπαρ Μπενάμ: Αφιερωμένο σε άγιο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, χτίστηκε τον 4ο αιώνα. Μέχρι και τα τέλη του 1800 το συντηρούσαν μοναχοί της Συριακής Καθολικής Εκκλησίας και επέζησε της μογγολικής εισβολής τον 13ο αιώνα. Ωστόσο, έπεσε στο ISIS τον Μάρτιο, με τους τζιχαντιστές να προκαλούν καταστροφές με εκρηκτικά.
Το Τζαμί του Προφήτη Γιούνους: Βρισκόταν στη Μοσούλη και ήταν αφιερωμένο στον βιβλικό Ιωνά, που θεωρείται προφήτης από πολλούς μουσουλμάνους. Στις 24 Ιουλίου οι μαχητές του ISIS το κατέστρεψαν με εκρηκτικά, καθώς η ερμηνεία του Ισλάμ που υιοθετεί το ISIS δεν αποδέχεται τη λατρεία τέτοιων προφητών.
Μαυσωλείο του Ιμάμη Ντουρ: Κοντά στην πόλη της Σαμάρα, ήταν σημαντικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Ανατινάχθηκε τον Οκτώβριο.
pronews.gr
Το διαβάσαμε από το: Η λίστα της ντροπής - Τα αρχαιολογικά μνημεία που έχουν καταστρέψει οι ισλαμιστές!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_3090.html#ixzz3mZ4dNPky