ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! Η Μέρκελ φοβήθηκε το «τσουνάμι» και τα «γυρίζει» – Απειλεί με κατάργηση του Σέγκεν και συνοριακούς ελέγχους




Για πρώτη φορά η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε ανοιχτά για κατάργηση της ζώνης
του Σέγκεν,
καθώς όπως δήλωσε αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει στην παρούσα της μορφή αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δεχτούν τις ποσοστώσεις προσφύγων.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, η Άγκελα Μέρκελ έκανε αυτές τις δηλώσεις χθες το βράδυ στον αντίκτυπο της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που έχει ποτέ αντιμετωπίσει η Ευρώπη.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καγκελάριος δήλωσε πως η ίδια απεύχεται την σκλήρυνση των κανόνων ελεύθερης μετακίνησης των ευρωπαίων πολιτών εντός της ζώνης του Σέγκεν, αλλά αναγκάζεται να εγείρει αυτό το ζήτημα, καθώς δεν διαφαίνεται να υπάρχει η διάθεση στις χώρες της Ένωσης για μια από κοινού ανάληψη ευθύνης για αυτή την έκτακτη κατάσταση.

Τα σχόλια τις Μέρκελ ταυτίζονται με αυτά του γερμανού υπουργού εσωτερικών Thomas de Maiziere, που νωρίτερα είχε προτείνει τον έλεγχο των συνόρων ως μια πιθανή αντιμετώπιση της κρίσης.












Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/09/blog-post_27.html#ixzz3kUH4wbgG