Όλα καλά - Το σχέδιο προχωράει κανονικά - Κύμα παράτυπων μεταναστών το τριήμερο




Αυξάνεται διαρκώς το «κύμα» μεταναστών που εισέρχεται στην Ελλάδα.
Μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών (από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως χθες το πρωί), το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 572 παράτυπων μεταναστών σε 17 περιστατικά που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Σαμοθράκη, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο και Κω. Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνελήφθησαν από το στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνολικά 72.000 παράτυποι μετανάστες, όταν ολόκληρη τη χρονιά πέρυσι είχαν εντοπιστεί 77.163.

Την ίδια ώρα, ανησυχία για τη δημόσια υγεία εκφράζουν οι τοπικοί φορείς για τους περίπου 3.000 μετανάστες που έχουν συσσωρευτεί στους συνοριακούς σταθμούς Ειδομένης και Ευζώνων.

Κίνδυνος ασθενειών

Μάλιστα, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξάπλωσης ασθενειών εν μέσω καλοκαιριού.

«Σύριοι, Σομαλοί, Αφγανοί και άλλοι μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα, ενώ δέχονται επιθέσεις από 'άγνωστης προέλευσης μαφία' της ΠΓΔΜ και επαναπροωθούνται στη χώρα μας χτυπημένοι και καταληστευμένοι.

Η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει αυτό το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, ενώ η παραμονή μεγάλης μάζας ανθρώπων στα χωριά μας κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_355.html?spref=fb

http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/metanasteutiko/ola_kala__to_sxedio_proxoraei_kanonika__kuma_paratupon_metanaston
_to_triimero.html