Τόσο πρέπει να είναι! Ποιο είναι το ΜΕΓΕΘΟΣ ενός ιδανικού ΠΕΟΥΣ;






Το βασανιστικό ερώτημα το οποίο απασχολεί τόσο τον… γυναικείο πληθυσμό όσο και τον ανδρικό ποιο είναι δηλαδή το ιδανικό μέγεθος των προικισμένων ανδρών, φαίνεται πως βρίσκει απάντηση.Παρά το γεγονός ότι η ιατρική επιστήμη θεωρεί ότι το μέγεθος δεν έχει καμιά σχέση με την λειτουργικότητα.

Χαρακτηριστική εξάλλου είναι η πιο κλασική συμβουλή, των ανδρολόγων, ”πως όλα τα μεγέθη είναι καλά φτάνει να κάνουν την δουλειά τους”.

Τελικά ποιο είναι το φυσιολογικό μήκος και πότε αυτό θεωρείται μικρό ή μεγάλο;

Όπως αναφέρει ο χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος κ.Θάνος Παλλαντζάς συνήθως στον ευρωπαϊκό πληθυσμό τα ανδρικά «προσόντα» κυμαίνονται από 13 -15 εκ, ενώ στους μαύρους πληθυσμούς είναι λίγο μεγαλύτερα.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως πίσω από το άγχος των ανδρών για το μέγεθος μπορεί να κρύβεται μια δυστυχισμένη ερωτική ζωή ανεξάρτητη από το μήκος τους πέους.

Από την άλλη πλευρά ο χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Δημήτριος Μπορούσας διευκρινίζει ότι το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα κυμαίνεται κατά μέσον όρο σε 12-15 cm σε μήκος όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.

Παράλληλα ο κ.Μπορούσας καθιστά σαφές ότι το μεγάλο πέος δεν «εγγυάται» τον γυναικείο οργασμό. Για τη γυναίκα μπορεί να είναι πιο σημαντικό το πάχος του πέους αντί το μήκος του.

Εξηγώντας το λόγο αυτό ο κ.Μπορούσας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κόλπος μια γυναίκας που δεν έχει τεκνοποιήσει έχει μήκος 7,5 εκ. και εκτείνεται περίπου στα 10 εκατοστά κατά τη σεξουαλική διέγερση.

Από την άλλη πλευρά ο φόβος του άνδρα ότι το πέος του είναι μικρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης.



iatropedia.gr