«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ...



Σε μία προσπάθεια να καταστείλει την ισλαμιστική βία, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2015 και θα απαγορεύει συγκεκριμένα έργα της ισλαμικής λογοτεχνίας ως ακραία και επικίνδυνα για την κοινωνία.Στο μεταξύ, με εντολή της κυβέρνησης, η ρωσική αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους στα μουσουλμανικά σχολεία, ενώ στην Κριμαία οι αξιωματικοί υποβάλλουν σε έρευνες γυναίκες με τσαντόρ και γενειοφόρους μουσουλμάνους που κρίνονται ύποπτοι.

Ήδη έχουν εκφρασθεί αντιδράσεις από ακροαριστερούς και δήθεν προοδευτικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για «Ρωσική Ιερά Εξέταση».

Χαρακτηριστικά ο Eider Ismailov, βοηθός μουφτή της Κριμαίας, δήλωσε πρόσφατα:
«Η ρωσική αστυνομία δεν εμπιστεύεται τις γυναίκες με τσαντόρ και τις αντιμετωπίζει ως μια ξεχωριστή ομάδα στο ευρύ κοινό … Πρόκειται για προσβολή των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων».

Πριν από μερικές ημέρες το πρακτορείο ABNA μετέδιδε:

«Πρόσφατα, μουσουλμάνες από την Συμφερούπολη κατηγόρησαν τη ρωσική αστυνομία ότι υποβάλλει γυναίκες που φορούν τσαντόρ σε ελέγχους διαβατηρίων.
Οι ίδιες πρόσθεσαν ότι τους συμπεριφέρονται σαν να είναι «εχθροί».

Οι έλεγχοι όμως δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, στο στόχαστρο των αστυνομικών έχουν βρεθεί και ισλαμικά σχολεία της Κριμαίας, τα οποία ερευνώνται για απαγορευμένα ισλαμικά βιβλία.

Τα βιβλία απομακρύνονται ως μια προειδοποίηση, καθώς ο νόμος δεν ισχύει ακόμα στην Κριμαία».

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η γενική εισαγγελέας της Κριμαίας Natalia Poklonskaya δήλωσε ότι μέλη του αυτοδιοικούμενου συμβουλίου Mejlis των Τατάρων της πόλης κρίνονται ως «ύποπτοι για εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά προειδοποίησε ότι το συμβούλιο θα μπορούσε να διαλυθεί και να απαγορευτεί σε όλη τη Ρωσία. Σημειώνεται ότι η απειλή έρχεται μετά την απαγόρευση επιστροφής για πέντε χρόνια που επέβαλαν οι αρχές της Κριμαίας σε εξέχοντα ηγέτη της μουσουλμανικής ομάδας, ο οποίος είχε αναχωρήσει για «επαφές» στο Κίεβο.



Η Ρωσία οφείλει να συνεχίσει τη μάχη κατά των πριγκιπάτων του Σκότους που επιθυμούν να καταστρέψουν το Χριστιανισμό. Με αντίστοιχους νόμους θα μπορέσει να καταστείλει το κακό. Ευτυχώς για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, η κυβέρνηση εργάζεται με πίστη και επιμονή προς αυτό το σκοπό.

«Αν οι μειονότητες επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους. Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη τις μειονότητες. Οι μειονότητες έχουν ανάγκη τη Ρωσία και δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια, ούτε θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί “διακρίσεων”…», είχε αναφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια ομιλίας του στη Δούμα.

πηγη

Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/08/blog-post_629.html#ixzz3BIER7L4H