''ΒΟΜΒΑ'' : ΔΕΝ θα σταματήσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ!!!




Δεν είναι μόνο οι 6.500 απολύσεις που θα γίνουν φέτος ή ως τις αρχές του επόμενου έτους και περιλαμβάνονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις....

Όπως είπε ξεκάθαρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Δημόσιο έχει το δικαίωμα απολύσεων και αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί.

Κάπως έτσι και ενόψει αξιολόγησης φαίνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για τις συνεχείς ανακατατάξεις στο προσωπικό και για μια ιδιότυπη άρση της μονιμότητας.

Παρά την κόντρα που έχει ξεσπάσει, έστω και στα λόγια μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης όλα δείχνουν ότι οι απολύσεις θα συνεχίσουν κανονικά και αυτό δεν αφορά μόνον όσους φύγουν βάσει μνημονίου.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “θα γίνουν όσες απολύσεις χρειαστεί για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου”.
Αυτό σημαίνει ότι η αξιολόγηση προσωπικού δεν μπορεί παρά να είναι συνδεδεμένη με αυτό, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τα λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς τους δημοσίου.
Το κλείσιμο οργανισμών και φορέων σημαίνει κατάργηση των θέσεων των υπαλλήλων κάτι που αυτομάτως οδηγεί σε απόλυση τον υπάλληλο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι “οι απολύσεις θα γίνουν και τα επόμενα χρόνια”, διαβεβαίωσε μεν ότι η κακή απόδοση στην αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απόλυση αυτό το ποσοστό (15) των υπαλλήλων που δεν θα ... πιάσουν τη βάση, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον.

Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης λένε ότι δεν είναι δίκαιο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να κρίνονται ως “άριστοι”, διευκρινίζουν ότι το μέτρο της αξιολόγησης φέτος θα λειτουργήσει πιλοτικά και πως θα υπάρξουν βελτιώσεις, δεν ξεκαθαρίζουν ωστόσο τι θα γίνει με όσους δεν επιτυγχάνουν στην αξιολόγηση στο μέλλον και έτσι μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.
Ετοιμάζει και “καμπάνες” το υπουργείο
Την ίδια ώρα πάντως έχει ξεσπάσει σφοδρή κόντρα για τη λευκή απεργία σε φορείς του δημοσίου και των δήμων σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση.

Από το υπουργείο τονίζεται ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, ως τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων και ως το τέλος Αυγούστου εκείνη από τους προϊσταμένους.

Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, διαμηνύει το υπουργείο αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κυρώσεις κατά όσων δεν εφαρμόσουν την αξιολόγηση.
Newsit


Παράπονα Ρόδου