ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!!! ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ Tu-95MS BEAR ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ



Ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS Bear πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια!

Σε συναγερμό τέθηκε η αμερικανική Αεράμυνα τη Δευτέρα όταν τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-94MS Bear, πλησίασαν σε απόσταση μόλις 80 χλμ. από τις ακτές της Καλιφόρνια ανεβάζοντας την ένταση στην διοίκηση της βορειοαμερικανικής αεράμυνας (NORAD) στο "κόκκινο".

Την γνωστοποίηση του συμβάντος την έκανε η ίδια η διοίκηση Αεράμυνας της Βορείου Αμερικής και όπως έγινε γνωστό προφιλ τη αποστολής ήταν μια κλασική στρατηγικού πλήγματος με βλήματα cruise, καθώς τα ρωσικά βομβαριστικά πλησίασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτά σε χαμηλό ύψος κοντά στις Αλεούτιες Νήσους (το μόνο αμερικανικό έδαφος που κατέλαβαν οι Ιάπωνες στον Β'ΠΠ), εκτέλεσαν την εικονική βολή και εν συνεχεία ανέβηκαν στα 25.000 πόδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της NORAD Σμηναγό Jeff Davis την τελευταία που είχε παρατηρηθεί ανάλογο περιστατικό ήταν πριν από δύο χρόνια στις 4 Ιουλίου.

Ο Davis είπε πως η προσέγγιση των ρωσικών βομβαρδιστικών ξεκίνησε στις 4:30 το απόγευμα της Δευτέρας όταν τα ραντάρ εντόπισαν τα τέσσερα τετρακινητήρια ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στα όρια της ζώνης της αμερικανικής Αεράμυνας στις δυτικές Αλεούτιες νήσους.

Δύο αμερικανικά μαχητικά F-22A Raptor τα οποία βρίσκονταν σε καθήκοντα ετοιμότητας απογειώθηκαν αμέσως για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω από τις νήσους.

Τα F-22 ακολούθησαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά ενώ αυτά πετούσαν με πορεία ανατολική δύο από τα τέσσερα Tu-95 άλλαξαν πορεία και πέταξαν δυτικά προς την ρωσική Άπω Ανατολή.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου τα βομβαρδιστικά πιστεύεται πως έχουν τη βάση τους στο Anadyr κοντά στις ρωσικές απέναντι από την Αλάσκα.

Τα υπόλοιπα δύο Tu-95 άλλαξαν στη συνέχεια πορεία πετώντας νότια και στις 9:30 το βράδυ εισήλθαν στην ζώνη Αεράμυνας της Καλιφόρνια.

Τα F-22A αντικατέστησαν αμέσως, καθώς είχαν απομακρυνθεί από τη βάση τους, δύο F-15C τα οποία απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Καλιφόρνια και αναχαίτισαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά ενώ αυτά είχαν φτάσει σε απόσταση 80 χλμ. από τις ακτές της πολιτείας.

Στη συνέχεια των Tu-95 στράφηκαν δυτικά και αποχώρησαν από την περιοχή. Αξιωματούχοι της USAF διευκρίνισαν ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά υποστηρίζονταν σε όλη την αποστολή τους από δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού IL-78.

Ο εκπρόσωπος της NBORAD πρόσθεσε πως τα τελευταία 10 χρόνια 50 Tu-95H έχουν αναχαιτιστεί από αμερικανικά μαχητικά χαρακτήρισε όμως την πτήση της Δευτέρας ως μη συνηθισμένη.

Ο Davis πάντως είπε πως τα πληρώματα των ρωσικών αεροσκαφών «αντέδρασαν άκρως επαγγελματικά» και πως η συγκεκριμένη αποστολή ήταν μέρος εκπαίδευσης.

«Αυτό που κάνουν τυπικά είναι εκπαίδευση ναυτιλίας μακράς εμβέλειας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τα αεροσκάφη είναι περισσότερο ενεργά. Εκτιμούμε πως όλη αυτή η δραστηριότητα ήταν μέρος εκπαίδευσης άλλωστε δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ», είπε πιο συγκεκριμένα.

Από την άλλη πλευρά κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο ψύχραιμοι όπως ο εκπρόσωπος της NORAD. O ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mike Conaway και μέλος της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας χαρακτήρισε τις ρωσικές πτήσεις ως «στοχευμένες προκλήσεις».

«Ο Πούτιν το κάνει αυτό ειδικά τώρα για να κάνει μια ανόητη επίδειξη δύναμης στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε «λιώσει» τα βομβαρδιστικά αυτά σαν νεογέννητα φώκιας.

Είναι μια πρόκληση και είναι εντελώς περιττή, αλλά ταιριάζει στον «τσαμπουκαλίδικο» χαρακτήρα του Πούτιν. Περιμένω και άλλα τέτοιου είδους επεισόδια στο μέλλον» είπε.


Πιο καυστικός απέναντι όχι στους Ρώσους αλλά στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ήταν ο αντιπτέραρος ε.α. Thomas McInerney πρώην διοικητής της NORAD λέγοντας πως δεν θυμάται ποτέ ρωσικά βομβαρδιστικά να έχουν πετάξει τόσο κοντά στις ΗΠΑ.

«Βλέπουμε ξανά την διοίκηση Ομπάμα μέσω της μυστικής της αλλά γνωστής στον Πούτιν πολιτικής του μονομερούς αφοπλισμού να προσελκύει τον ρωσικό τυχοδιωκτισμό. Ακόμη και στην κορύφωση του «ψυχρού πολέμου» δεν θυμάμαι ρωσικά βομβαρδιστικά να έχουν πετάξει τόσο κοντά. Τέτοια αποστολή πρέπει να έχει εγκριθεί προσωπικά από τον ίδιο τον Πούτιν, δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή του για τον πρόεδρο Ομπάμα αμέσως μετά την συνάντησή τους στην Νορμανδία. Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει υποστεί τέτοια εξευτελιστική συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού σε όλη την αμερικανική ιστορία» είπε ο πρώην διοικητής της NORAD.

Βέβαια αν ήξερε ο Αμερικανός αντιπτέραρχος πως έχουν φερθεί και φέρονται οι τουρκικες ηγεσίες απέναντι στις ελληνικές με τις εκατοντάδες παραβιάσεις, διάπλους και ότι άλλο και το πόσο έχει ξεφτιλίσει η Άγκυρα τις ελληνικές κυβερνήσεις θα φώναζε Ομπάμα και πάλι Ομπάμα. Μπροστά τους ο Αμερικανός πρόεδρος φαντάζει…Κολοκοτρώνης.


Η πτήση αυτή των ρωσικών βομβαρδιστικών ήρθε ένα μήνα ύστερα από το συμβάν όταν ένα ρωσικό Su-27 πέταξε επικίνδυνα κοντά σε ένα αμερικανικό RV-135 πάνω από τη θάλασσα του Οκχότσκ βόρεια της Ιαπωνίας. Στο περιστατικό αυτό το Su-27 πάνοπλο με βλήματα αέρος-αέρος πέταξε μόλις στα 30 μέτρα μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος προκαλώντας με την συμπεριφορά του.



πηγη - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/06/tu-95ms-bear.html#sthash.bwU92kph.dpuf