FACEBOOK: ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΡΙΚ ΜΕ ΤΟ οποίο μπορεί κάποιος να παραβιάσει τον λογαριασμό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :






Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην έχετε να κρύψετε και τα πιο μεγάλα μυστικά αλλά σίγουρα δεν θα θέλατε ποτέ να μπει κάποιος- ακόμη και οικείο πρόσωπο-

στον λογαριασμό σας στο Faceboοk και να αρχίζει να ψαχουλεύει φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε μόνο με φίλους, αναρτήσεις που έχετε κάνει και δεν είναι δημόσιες και φυσικά συνομιλίες σας στο messenger.

Μια τέτοια παραβίαση όμως είναι πολύ εύκολο να συμβεί όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ένας προγραμματιστής υπολογιστών. Και όπως αναφέρει, το μόνο που χρειάζεται κάποιος αδιάκριτος για να εισβάλει στον λογαριασμό σας είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας και μάλιστα όχι ο τωρινός αλλά και κάποιος παλαιότερος.


Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης σας, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση. Εάν λοιπόν ένας hacker αποφασίσει να αποκτήσει τον παλιό σας αριθμό, κάτι που είναι πολύ εύκολο, μπορεί στη συνέχεια να μπει στον λογαριασμό σας

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που έχετε ακόμη συνδεδεμένο έναν παλιό σας τηλεφωνικό αριθμό με τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Όπως έγραψε ο James Martindale στο Medioum αν και το Facebook ζητά διαρκώς από τους χρήστες να συνδέσουν τον τηλεφωνικό του αριθμό με τον λογαριασμό τους δεν τους θυμίζει ποτέ να τον ανανεώσουν εάν αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο Martindale, δοκίμασε αυτή τη μέθοδο και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς στο Facebook. Απλά αγόρασε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, και μετά έβαλε την κάρτα sim στο κινητό του. Αμέσως μετά έλαβε ένα μήνυμα από το Facebook παρά το γεγονός πως
δεν είχε συνδέσει τον αριθμό με τον δικό του λογαριασμό.

Όπως έγραψε «Ήμουν περίεργος. Ήξερα πως το Facebook επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βρει τον λογαριασμό σου με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού, οπότε πληκτρολόγησα τον αριθμό στο πεδίο αναζήτησης και ιδού».

Ο Martindale πληκτρολόγησε τον αριθμό για να εμφανιστεί η επιλογή ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης (password recovery). Μετά ήταν πολύ εύκολο γι αυτόν να στείλει τον κωδικό στο κινητό του για να μπορεί να συνδεθεί. Όπως τονίζει, την ίδια μέθοδο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και απατεώνες για να βγάλουν χρήματα, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να πουλήσουν τους λογαριασμούς στη μαύρη αγορά ή απλά να ζητήσουν από το άτομο του οποίου τον λογαριασμό παραβίασαν και τους φίλους του, χρήματα.

huffingtonpost.gr

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου