Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ CARREFOUR ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!!!ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!![ΦΩΤΟ]




Είναι Έλληνας ομογενής Κροίσος και θα κάνει τον μεγάλο μπαμ στον χώρο των σουπερ μάρκετ. Κοντά σε μια τεράστια συμφωνία που θα «ταράξει» τα…



νερά στον χώρο του λιανεμπορίου είναι έτοιμη να πάρει «σάρκα και οστά» με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ίβαν Σαβίδη να είναι έτοιμος να αγοράσει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Σύμφωνα με αναφορές της ιστοσελίδας insader.gr , Όπως αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον επιχειρηματία, ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλου (Carrefour και Carrefour Μαρινόπουλος).

Επιπλέον ο επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετέχει και σε γνωστά sites, μεταξύ αυτών και αθλητικού περιεχομένου, ετοιμάζεται να επεκταθεί στην αρένα της ψηφιακής ενημέρωσης ενώ παράλληλα έχει σχέδια για την απόκτηση τηλεοπτικού καναλιού, είτε εθνικής είτε περιφερειακής εμβέλειας.
Μέσα στο 2016 θα προχωρήσει σε νέο μπαράζ εξαγορών, που θα προκαλέσουν αίσθηση στην αγορά

Το deal με τα Carrefour



Οι συζητήσεις για την απόκτηση της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στην χώρα μας (η οποία αριθμείς 1.000 καταστήματα και 13.000 εργαζομένους) έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών – όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές – βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.

Εδώ να σημειωθεί ότι το σύνολο των καταστημάτων Carrefour έχει περάσει στην Μαρινόπουλος από το 2012, όταν οι Γάλλοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Αν και αρχικώς η πορεία της αλυσίδας ήταν ικανοποιητική, εντούτοις τα οικονομικά προβλήματα εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα και έγιναν πολύ μεγαλύτερα με την επιβολή των capital controls.
Έτσι, ένα από τα σημαντικά προβλήματα της αλυσίδας ήταν το αιφνίδιο αίτημα πολυεθνικών ομίλων για την πληρωμή τους σε μετρητά, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιηθεί. Οι επιπτώσεις έγιναν ορατές στα ράφια των καταστημάτων της, σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, καθώς πολλοί προμηθευτές πάγωσαν την συνεργασία μαζί της.

Η απόκτηση της Μαρινόπουλος από τον Ιβάν Σαββίδη, θα δώσει ξανά τον αέρα ρευστότητας που χρειάζεται η αλυσίδα, ενώ θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την βορειοελλαδίτικη Μασούτης, η οποία ετοιμάζει την κάθοδο της στην Αθήνα.

Όσον αφορά την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιβαν Σαββίδης ετοιμάζει δυναμική εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες ενόψει και της χορήγησης αδειών εντός του προσεχούς διαστήματος.

Το κανάλι, που πιθανώς θα αποκτήσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται να είναι και τοπικής εμβέλειας και να σχετίζεται με το κέντρο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, τη Θεσσαλονίκη».



intos.gr
πηγη