Αναμένεται σφοδρή ένοπλη σύγκρουση στα Βαλκάνια... [video]









Εδώ και πολύ καιρό , αναλύσεις έγκυρων εμπειρογνωμόνων επί τω βαλκανικών θεμάτων και ινστιτούτων αναλύσεων , στα... Βαλκάνια αναμένεται σφοδρή ένοπλη σύγκρουσημε « φιτίλι»...τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό. Η πατρίδα μας , η Ελλάδα η οποία είναι « φάρος» σταθερότητας ακόμη και σήμερα παρά την οικονομική κρίση, θα αντιμετωπίσει λίαν συντόμως τα « απόνερα» μιας τέτοιας σύγκρουσης.



Η δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας με την συνδρομή των «ένοπλων δομών του UCK», είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό. Απλά αυτό που αναμένονταν ήταν η αφορμή για ξεκινήσουν τα γεγονότα σε ολόκληρη την βαλκανική.

«Η επίθεση στο χωριό Gushincë στην δυτική ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης χρησίμευσε για να « πυροδοτηθούν» από τους Αλβανούς διαδικασίες για ξεκινήσει μια νέα σύγκρουση όχι μόνο στην χώρα αυτή , αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια. Η επίθεση αυτή εμπλέκει ακόμη και Σέρβους ιστορικούς που συνδέουν την ανάμειξη διεθνών εταίρων, στην προσπάθεια των Αλβανών, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες αμφιβολίες για τα κίνητρα που υπήρχαν πίσω από αυτήν την καταδρομικού τύπου επιχείρηση εντυπωσιασμού στην ΠΓΔΜ», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα lajmpress.com .

Πάντως οι αποθήκες πυρομαχικών και όπλων των Αλβανών, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από διάφορα φόρουμ στην ΠΓΔΜ, είναι γεμάτες και έτοιμες…αυτό είναι σίγουρο!

Η επίθεση του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού «KLA», σε αστυνομικό σταθμό στο σκοπιανό χωριό Gushincë είναι μόνο η έναυσμα της κλιμάκωσης της κατάστασης στην πΓΔΜ όσο και στα ίδια τα Βαλκάνια», γράφει η εφημερίδα του Βελιγραδίου, «Blic».

Το άρθρο θεωρεί ότι « οι δύο επιθέσεις εναντίον της σκοπιανής αστυνομίας» ήταν στην πραγματικότητα ένα σινιάλο ότι η ηρεμία μεταξύ των Σκοπιανών και Αλβανών «πέθανε», μεταδίδει και η αλβανόφωνη εφημερίδα «lajmpress.com».





Ο Σέρβος Ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς ανέφερε ότι η κατάσταση στην Δυτική ΠΓΔΜ μόνο να επιδεινωθεί και άλλο μπορεί, και όχι να αποκλιμακωθεί.

« Οι Αλβανοί είναι το μόνο έθνος στα Βαλκάνια που τα τελευταία 200 χρόνια έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια γνήσια «εθνική κατάσταση» ( εννοει στα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας) , σε αντίθεση με τους Σέρβους, Κροάτες, Έλληνες, Βούλγαρους … Ενώ την ίδια στιγμή οι Αλβανοί έχουν την θερμή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία την Γερμανία, και φυσικά την Τουρκία, διότι χωρίς αυτήν την βοήθεια δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να υλοποιήσουν τους στόχους τους στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ» , δήλωσε ο Άντιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ είναι κάπως υπό έλεγχο τόσο καιρό, χάρη στη διεθνή επιρροή. Ωστόσο, λόγω των φιλοδοξιών «για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας», οι εντάσεις δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά θα μεγιστοποιηθούν.

«Η δεινή οικονομική κατάσταση προκαλεί μνήμες της δεκαετίας του 90, όταν οι ισχυροί ηγέτες της αλβανικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ είχαν δημιουργήσει μια ισχυρή ένοπλη δύναμη τον UCK . Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τώρα την αλβανική νεολαία, να δεσμευθεί στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Η Ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας «στα Σκόπια ήταν έναυσμα ότι οι φιλοδοξίες των Αλβανών δεν θα σταματήσουν», πρόσθεσε ο Άντιτς.

Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία θεωρήθηκε το πρώτο και μεγάλο βήμα για τη “μεγάλη Αλβανία”. Από τη στιγμή που αυτός ο κρίκος έσπασε ήταν αναπόφευκτο ο αλβανικός εθνικισμός να επιδιώξει το σπάσιμο και των υπόλοιπων κρίκων με την ίδια μέθοδο. Έτσι ξεκίνησαν αντάρτικες επιθέσεις στη νότια Σερβία (στο τρίγωνο Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς-Μεντβέντια), όπου υπάρχει μεγάλη αλβανική μειονότητα. Έτσι τώρα θα επιδιώξουν τα ίδια στην ΠΓΔΜ.

Δείτε το Βίντεο: