Ρε Τσίπρα αγόρι μου, πόσα θες να μας τρελάνεις; Ποιες είναι οι ΝΕΕΣ παροχές που κόβει από τους υπουργούς ο Αλέξης






Τέλος στους…αστυνομικούς – ορντινάντσες των πολιτικών και τις αστυνομοκρατούμενες περιοχές περιμετρικά από τις κατοικίες του Πρωθυπουργού και υπουργών «πρώτης γραμμής» φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις μόνιμες οικίες τους, επί 24ωρου βάσεως.

«Ήδη, συγκριτικά με το παρελθόν έχουμε λάβει πολύ λιγότερα αιτήματα υπουργών για διάθεση αστυνομικών και συνοδευτικών οχημάτων, εν συγκρίσει με το τι ίσχυε στα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα», ανέφερε στο topontiki.gr ανώτερος αξιωματικός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιθυμία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπόλοιπων μελών της Κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από το πολίτη κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η δυσάρεστη αίσθηση της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι είχαν την τύχη ή την… ατυχία να ζουν κοντά στα σπίτια σημαντικών πολιτικών προσώπων.

Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάργηση των ένστολων αστυνομικών φρουρών σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται την χαλάρωση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε πρόσωπα – εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών.

«Η φύλαξη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Σαφώς και λαμβάνεται υπόψιν η επιθυμία του κάθε προσώπου ξεχωριστά, όμως είναι κατανοητό πως τα αυξημένα μέτρα φύλαξης καθορίζονται βάσει του βαθμού κρισιμότητας. Παραδείγματος χάριν, δεν είναι δυνατό να μείνει απροστάτευτος ο Πρωθυπουργός! Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», διευκρινίζουν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επανακαθορισμός και ομαδοποίηση της φύλαξης υποψήφιων «στόχων»

Οι στατικές σκοπιές έξω από τις οικίες του πρωθυπουργού και των υπουργών θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας.
Επίσης θα γίνει μια προσπάθεια ομαδοποίησης προσώπων ανάλογα με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο πλάνο κάποιοι υπουργοί οι οποίοι θα εκτιμηθεί ότι πρέπει να φυλάσσονται και κατοικούν σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση, ενδεχομένως να μπορούν να καλυφθούν από την ίδια ομάδα αστυνομικών.

«Με αυτό τον τρόπο αποδεσμεύονται αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις πολύ αυξημένες ανάγκες στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες της Ασφάλειας. Προτεραιότητα παραμένει η παροχή ασφάλειας στον πολίτη», τονίζουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται εξάλλου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό τον επανακαθορισμό της λίστας των προσώπων και εγκαταστάσεων, που συμπεριλαμβάνονται στους «υποψήφιους στόχους τρομοκρατικής ενέργειας».

Είναι μια τακτική που ακολουθείται κάθε φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές ή αλλάζει η σύνθεση της Κυβέρνησης και της Βουλής
Παραδείγματος χάριν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αυξημένα μέτρα σφαλειας για όσους διατέλεσαν κατά το παρελθόν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, κατείχαν υψηλόβαθμα δημόσια αξιώματα, ανώτερους δικαστικούς, δημοσιογράφους και μελών διπλωματικών υπηρεσιών.

Τέλος, με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών απομακρύνθηκαν από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ, που βρίσκονταν εκεί επί 24ωρου βάσεως.

http://mikroskopio.gr/%CF%81%CE%B5-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5