Οι 8 τρόποι που το Facebook επηρεάζει αρνητικά το γάμο σας!




Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το Facebook φαίνεται να συνδέεται με την αύξηση των διαζυγίων.
Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός του Facebook, αυξάνεται και ο ρυθμός των διαζυγίων, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, καθώς το 2011 η αφορμή για το ένα από τα τρία διαζύγια ήταν το Facebook.
Ακόμα κι αν τα συμπεράσματα αυτά σας ακούγονται υπερβολικά ή ανακριβή, δεν αποκλείεται το Facebook να βλάπτει τον γάμο σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε οκτώ τρόπους που το Facebook μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την σχέση σας με τον σύντροφό σας.
Αντί να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας αφιερώνετε χρόνο στο Facebook
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα απ” ό,τι στον σύντροφό τους. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, έδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους συνολικά 119 λεπτά την ημέρα για να μπαίνουν στα social media, ενώ μόνο 97 λεπτά ασχολούνται με τον σύντροφό τους.
Νοιάζεστε περισσότερο για το τι δημοσιεύουν οι φίλοι σας παρά για το τι κάνει ο σύντροφός σας
Κάποιοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο ως «η επίπτωση του Instagram», αλλά η ιδέα είναι απλή: Νοιάζεστε περισσότερο για το τι δημοσιεύουν οι φίλοι σας στο Facebook, παρά για το τι κάνει ο σύντροφός σας εκείνη την στιγμή. Το Instagram έχει περισσότερους από 150.000 χρήστες, πολλοί από τους οποίους ανεβάζουν φωτογραφίες τους και στο Facebook. Έτσι, πολλοί άνθρωποι χαζεύουν τις φωτογραφίες φίλων και αδιαφορούν για τους συντρόφους τους, ακόμα κι αν εκείνοι βρίσκονται δίπλα τους.
Τα «like» σε όσα δημοσιεύετε μπορεί και να μεταφράζονται ως φλέρτ
Μπορεί να είναι κάτι που ακούγεται ανούσιο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Έχουν γραφτεί πολλά από σελίδες γνωριμιών σχετικά με τις επιδράσεις που έχει το «like» στην δημοσίευση κάποιου, διότι ένας μεγάλος αριθμός όσων κάνουν like ενδιαφέρονται για αυτόν που κάνει την δημοσίευση. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις καλό είναι να ξεκαθαρίσετε την θέση σας απέναντι στους υποψήφιους «μνηστήρες».
Σας αρέσουν ιδιαίτερα αυτά που δημοσιεύει κάποιος
Σύμφωνα με στοιχεία από το Facebook, οι αλληλεπιδράσεις είναι συχνές μεταξύ μελλοντικών ζευγαριών, με δημοσιεύσεις και «like» που αυξάνονται περί τις 100 μέρες πριν την έναρξη της σχέσης. Με το να κάνετε, λοιπόν, «like» σε δημοσιεύσεις και φωτογραφίες κάποιου άλλου, του δίνετε την εντύπωση ότι δεν προσπαθείτε για την σχέση σας και ότι ίσως ψάχνετε τρόπους για να χωρίσετε.
Προσοχή στους φίλους σας στο Facebook
Είναι σίγουρο ότι εσύ και ο σύντροφος σου έχετε κοινούς φίλους, αλλά με κάποιους από αυτούς θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί, γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνα, οι μισοί από τους χρήστες του Facebook έχουν περισσότερους από 200 φίλους. Ένας κοινός φίλος από αυτούς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο γάμο σας. Εάν ανακαλύψετε κάποιον που του αρέσουν τα κουτσομπολιά και τα «ανακατέματα» καλό είναι να τον προσέχετε, προτού δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
Κλείνετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά συνεχίζετε να ασχολείστε με αυτό
Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail, όλο και περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι κλείνουν την σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα. Μήπως, όμως, όταν κλείνετε τον λογαριασμό σας ξεκινάτε και ερωτήσεις στον σύντροφό σας του τύπου: «Με ποιόν μιλάς;», «Τι δημοσίευσες;», «Είδες κάτι συνταρακτικό;». Όλες αυτές οι ερωτήσεις δημιουργούν εντάσεις και καβγάδες.
Δεν έχετε προσέξει τις ρυθμίσεις απορρήτου
Στον γάμο θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και να μην υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στα ζευγάρια. Όμως, μέσα από το Facebook μπορεί ο καθένας να μάθει τα πάντα για εσάς και τον σύντροφό σας. Σε ένα ρεπορτάζ του NBC, φάνηκε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Facebook ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους, διότι τα προσωπικά τους στοιχεία είναι ορατά όχι μόνο σε φίλους, αλλά και δημόσια. Συνομιλίες μεταξύ συζύγων δημοσιεύονται δημόσια και μπορεί ο καθένας να τις δει και να τις σχολιάσει. Πολλές φορές, αρκετοί άνθρωποι, επιλέγουν να αποκαλύψουν στο Facebook πράγματα της προσωπικής τους ζωής πριν το πουν στους συζύγους τους.
Η φωτογραφία που έχετε στο Facebook είναι ακατάλληλη
Η φωτογραφία που έχετε επιλέξει λέει πάρα πολλά για εσάς. Μία φωτογραφία μαζί με τον σύντροφό σας δείχνει ότι είστε ένα αγαπημένο ζευγάρι που δεν διστάζει να το δείξει προς τα έξω. Μία δική σας σχετικά προκλητική φωτογραφία αφήνει άλλα υπονοούμενα που μπορεί να προκαλέσουν σχόλια που δεν θα αρέσουν στον σύντροφό σας.



mama365.gr